Favorieten

Merel & Ruud

Een overzicht van wat wij graag gebruiken

Geregeld krijgen wij de vraag of we nog tips of aanraders hebben van product X. Dat kan van alles zijn; een snoeischaar, een tuinbroek, kleinfruit soorten, welke software we gebruiken voor de community etc. 


Op deze pagina vind je alles terug wat ons geregeld wordt gevraagd aan tips. Kleine opmerking: sommige van de onderstaande links zijn partnerlinks, wat betekent dat we misschien een kleine commissie verdienen als je iets aanschaft via die link... maar we raden alleen aan wat we zelf echt fijn vinden en gebruiken!

Onze favoriete ...

Ruud in de moestuin

... materialen voor in de tuin 

Welke materialen gebruiken wij nog écht veel in de tuin? We hebben ze hier voor je opgesomd.

Oogst verwerken

... om je oogst te verwerken

Welke materialen gebruiken wij om al onze oogst te verwerken? We hebben ze hier voor je opgesomd.
Favorieten bloemen & planten

... bloemen in de pluktuin

Welke zaden en knollen vinden wij onmisbaar? We hebben ze hier voor je opgesomd. 

Boeken 

Boeken Moestuin Advies

Onze favoriete boeken

Wil je meer lezen over de (moes)tuin en voedselbossen? Via onderstaande knop zie je welke boeken we aanraden. De pagina wordt regelmatig geupdate.
Moestuin Advies podcast

Podcasts over boeken

Elk jaar maken we twee podcasts over boeken. We verzamelen een aantal boeken, lezen ze allemaal en bespreken ze in de podcast. Je vindt ze allemaal terug op je favorieten streamingplatform. Maar we hebben de nummers vast voor je opgezocht die gaan over boeken:

 #29 #30 #80 #81

Business

imu-software

Ook zo'n website, cursusplatform of afrekenpagina?

Met Phoenix (website), Plug &Pay (afrekenpagina's) en Huddle (e-learning/community) maak je in een handomdraai een professionele site zonder technische kennis en goede support. Alle software is afkomstig van de IMU en werken super fijn samen. 

Capcut

Instagram video's & ondertiteling

Op Instagram delen wij dagelijks video's. Deze maken wij met behulp van de app Capcut. De app is gratis en je kan er relatief eenvoudig video's mee editen + ondertiteling toevoegen (die grotendeels automatisch wordt gegeneerd). De app heeft ontzettend veel opties qua editing dus in het begin zal je een beetje moeten zoeken en wennen. 
Merel oogst

Video & fotografie + geluid

Wij gebruiken beide een iPhone om onze Instagram video's te filmen en filmen altijd in 4k. We wisselen tussen de 'video' en 'film' modus op je iPhone. De externe microfoon die we gebruiken voor zowel de cursussen als de video's op Instagram vindt je hier. Maar heel vaak nemen we het ook zonder externe microfoon op en editen we het geluid in de app Capcut. Voor onze cursussen + fotografie gebruiken we deze camera + lens

Mailblue

E-mail marketing

MailBlue is de softwaretool die wijgebruik om nieuwsbrieven, e-mailcampagnes en cursusinformatie naar onze (potentiële) studenten te sturen - zodat wij  al onze contacten allemaal op één plek kunnen beheren. Je kan het 14 dagen vrijblijvend uitproberen. 

Joris & Ruud

Podcast setup

We hebben een heel lijstje aan apparatuur die we gebruiken om alles goed te laten klinken, maar het belangrijkste zijn onze microfoons en onze mixer. De statieven gebruiken we vooral om alles praktisch te maken. 

Groene boekhouder - Joep

Boekhouder

Onze VOF zit bij De Groene Boekhouder. Het duurde even voordat we een goede match hadden gevonden met een goede boekhouder, dus deze tip delen we altijd graag. Wij hebben onze gehele administratie uitbesteed inclusief zaken als het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van aangiften inkomstenbelasting. Je kan een gratis intake inplannen (doen!).