Onze favoriete materialen voor in de tuin
21 september 2023 

Onze favoriete materialen voor in de tuin

De afgelopen jaren hebben we veel verschillende tools en spullen getest. Inmiddels hebben we een hele lijst met favorieten, waar ook geregeld naar gevraagd wordt. Soms veranderen onze favorieten nog wel eens, maar de meeste zijn al jaren hetzelfde.

Kleine opmerking: sommige van de onderstaande links zijn partnerlinks, wat betekent dat we misschien een kleine commissie verdienen als je iets aanschaft via die link... maar we raden alleen aan wat we zelf echt fijn vinden!

  • Snoeischaar Okatsune

We gebruiken deze al jaren. Het zijn oerdegelijke Japanse snoeischaren, ooit getipt gekregen van een boomkweker. We hebben er zelfs de plek in laat graveren waar we elkaar ontmoet hebben en dit gebruikt als alternatief voor trouwringen (we dragen ze bijna altijd bij ons). Ruud gebruikt het model 104 (voor grote handen) en ik de 103.

Okatsune snoeischaar

  • Perspotten pers

Sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit onze tuintools. De ijzeren pottenpers is er in verschillende maten. Wij hebben ze allemaal, maar als je er één wil aanschaffen, kies dan voor die van 5 blokjes 38 mm. Ruud schreef er eerder al een blog over hoe je ze maakt, je leest hem hier.

Pottenpers

  • Zaaitray + zaaikap + onderstel

Harde zaaitrays zijn onmisbaar als je even snel en gestructureerd wil zaaien. We hebben er tientallen, en in het voorjaar zitten ze allemaal vol! Vooral de set van harde zaaitray, zaaikap + onderstel is ideaal. Het enige nadeel is dat de zaaikap door gebruik poreus wordt en bij ons niet langer mee gaat dan 1 a 2 seizoenen. Maar wie weet wordt die nog ooit vervangen voor een hard plastic kap, het onderstel is namelijk vorig jaar wel vervangen voor hard plastic in plaats van zacht plastic (op de foto zie je nog de zachte onderstellen).

Zaaitray, zaaikap en onderstel

  • Elektrisch gereedschap van Makita

Al jaren gebruiken we het gereedschap van Makita. Dat werken altijd top en het fijne is dat alle accu's op alle apparaten te gebruiken zijn. Om de paden te maaien van onze pluktuin en moestuin gebruik ik een kleine grasmaaier (die ook goed kan mulchen), dat is de Makita DLM463Z LXT 2x18 V accu Grasmaaier 46 cm. Voor de zijkanten gebruik ik onze bosmaaier Makita DUR368AZ LXT 2x18 V Bosmaaier U-greep.

Makita grasmaaier


  • Bindbuis en/of bindtang

Dit gebruiken wij om van alles op te knopen. Bramen, frambozen, Japanse wijnbes etc. Ook is het handig om grote takken van bomen te spannen in een bepaalde vorm die je graag wilt. Bindbuis vindt je hier en de bindtang hier.

Bindtang

  • Spade

Onmisbaar in de tuin. Wij hebben die van Fiskars en die is echt super fijn! Ooit hebben we ze getest voor een samenwerking en inmiddels staan ze ook allemaal in onze eigen webshop. Je vindt ze hier.

Fiskars tools

Voor nu kan ik geen favorieten meer bedenken, maar misschien denk jij nu wel 'maar wat is je favoriete .......?'. Stuur mij dan even een berichtje via Instagram (@groenemuts) of mail ons op info@moestuinadvies.nl. Dan kan ik het altijd nog later toevoegen aan deze blog!