Cursus eetbare planten kiezen en aanplanten


  • Hoe kies je een eetbare plant: alle keuze's op een rijtje van laagstam tot hoogstam en van kale wortel tot potgoed
  • Verzorgen van plantgoed voor de aanplant om uitval van plantgoed te voorkomen (want dat is zonde van de investering)!
  • 14 stappen om goed uit te planten
  • Het nut en onnut van boompalen 
  • Tips om je planten voor te bereiden voor een verhuizing
  • Een kijkje bij de kweker: hoe ziet dat er uit en waar moet je op letten
YES, ik doe mee!
Nashi peren

Een tuin vol eetbaars

Je bent razend enthousiast om je tuin helemaal vol te zetten met eetbare planten. Je ziet het al helemaal voor je dat je over een paar jaar rijkelijk uit je eigen tuin bessen, appels en peren kunt plukken. Maar wanneer je bij een tuincentrum of boomkweker komt zie je veel verschillende soorten fruitstruiken en bomen. Je hebt natuurlijk wel een idee welk fruit je zelf lekker vindt maar hoe kies je nou de geschikte boom of struik voor jouw tuin? Wat is precies het verschil tussen een hoogstam, halfstam of laagstam boom? Koop je een plant in pot of met kale wortel en wat is daar dan weer het verschil tussen? In deze cursus leggen we je uit wat de verschillende soorten zijn waar je bij een tuincentrum of kweker uit kan kiezen, hoe je het plantgoed goed verzorgd tot je het kan aanplanten en leggen we je natuurlijk uit waar je rekening moet houden tijdens de aanplant.

Ruud - Moestuin Advies

10.000 bomen verder

Jaren geleden plantte ik voor het eerst een fruitboom in de tuin van mijn ouders. We hadden bij de kwekerij een appelboom uitgekozen die er leuk uitzag. De kweker vertelde ons nog iets over hoe diep je de boom moest planten, we kregen een zakje compost mee en we gingen weer op weg naar huis. Toen ik de boom gingen planten vroeg ik me alweer af wat de kweker nou ook weer verteld had over hoe diep de boom geplant moest worden en wat moest ik eigenlijk met dat zakje compost doen? Inmiddels ben ik een kleine 10.000 bomen verder en weet ik natuurlijk wél wat belangrijk is bij het uitkiezen en aanplanten van een boom. Dat ga ik je allemaal vertellen in deze cursus!Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die fruitbomen of kleinfruit wil planten in zijn tuin. Of je nou fruit in je moestuin wilt, een voedselbos wilt aanplanten of een boomgaard wilt aanleggen. Je komt in een kwekerij voor de keuze te staan om soorten en rassen uit te kiezen. En als je dan die bomen hebt aangeschaft moeten ze ook nog geplant worden. Het liefst in een keer goed zodat je niet het volgende jaar weer opnieuw naar de kweker moet omdat al je planten vervangen moeten worden (dat is zonde)!

De inhoud 

Het is een online programma, bestaande uit videomodules, tabellen en een community board


Zodra je op 'koop' drukt krijg je gelijk toegang tot de hele cursus; je kunt gelijk beginnen met video's kijken. Je gaat op je eigen tempo alle video's af: 45 minuten kijktijd in totaal. 


Maar wat zit er nou allemaal in die cursus? Onderstaand vind je de opbouw van de cursus:

Module 1: eetbare planten kiezen

 • Alle keuze's op een rijtje
 • Een kijkje bij de kweker
 • Formaat plantgoed bepalen
 • Kale wortel, potgoed en kluitgoed

Module 2: het verzorgen van plantgoed voor aanplant

 • Verzorging van planten met kale wortel
 • Verzorging van potgoed
 • Verzorging van kluitgoed

Module 3: uitplanten

 • 14 stappen om goed aan te kunnen planten
 • Het nut en onnut van boompalen

Module 4: plantgoed voorbereiden voor een verhuizing

Vond je het niks? 100% geld terug

Je krijgt 100% je geld terug als je alle video's hebt bekeken en toch denkt: naaah, dit wordt 'm niet. Stuur ons dan binnen 14 dagen nadat je de cursus kocht een mailtje. De aankoop is dus helemaal risico-vrij. 

Online omgeving
€ 49,-

Cursus eetbare planten kiezen en aanplanten

Deze cursus met 11 video's en 45 minuten aan content, leert jouw binnen no-time alles wat je moet weten om succesvol eetbare bomen te kiezen en aanplanten. 


Als je nu je ticket koopt, heb je gelijk al toegang tot de cursus.