Moestuin Advies

Over Moestuin Advies

(Moes)tuinieren is een populaire hobby. Online is er veel informatie beschikbaar, maar vaak is het lastig om één overzichtelijke plek te vinden waar je kan vertrouwen op goede informatie. Toen Ruud in 2020 zijn Instagram @moestuin.advies begon, was het doel om duidelijke en goede informatie te verschaffen over moestuinieren (gebaseerd op jaren ervaring en/of wetenschappelijke studies en artikelen). Moestuin Advies is een plek voor beginnende tot gevorderde (moes)tuinierders. Er is áltijd wel iets nieuws te leren, van nieuwe recepten om je moestuin producten te verwerken tot het leren snoeien van je eigen fruitbomen, of het aanleggen van je eigen pluktuin. Het is een plek voor en door liefhebbers van (moes)tuinieren. 


Onze missie? Mensen met plezier en met gemak leren oogsten uit eigen tuin

Meet the team!

Ruud

Hallo! Ik ben een beetje de moestuin nerd van ons drieën. In november 2020 ben ik gestart met het Instagram account @moestuin.advies. Daar deel ik mijn kennis over moestuinieren en probeer ik mensen te inspireren om ook te starten met een moestuin. Door de jaren heen heb ik mezelf veel aangeleerd op het gebied van moestuinen, permacultuur, voedselbossen, techniek en koken. School was nooit echt mijn ding, maar boeken, YouTube, met experts spreken en zelf veel experimenteren des te meer.
Merel - Moestuin Advies

Merel

Hi hallo! Ik zorg er voor dat alles wat in het koppie zit van Ruud ook begrijpelijk is voor andere mensen. En wat Ruud niet kan, dat leer ik mezelf aan zoals deze website maken, filmen, foto’s maken én ik probeer zelfs beter te worden in correct Nederlands schrijven. Tja het is wat, twee dyslecten die teksten schrijven. Ruud is de expert van ons tweeën als het gaat over de moestuin, maar voor bloemen vragen kun je beter bij mij aankloppen!

Op Instagram deel ik onder de naam @groenemuts veel korte video's over de moestuin & pluktuin met allerlei handige tips. Ook geef ik een kijkje achter de schermen van ons bedrijf Moestuin Advies.

Joris - Moestuin Advies

Joris

Hi! Samen met Ruud maak ik Moestuin Advies - De Podcast. Het leek me zo leuk om samen met vrienden iedere week een podcast te maken die leuk is voor beginners maar ook voor ervaren moestuinierders. Veel opname apparatuur was al in huis omdat ik zanger ben van beroep en de helft ben van het duo Schuurmans & Schuurmans. Binnen no-time hadden we dan ook de eerste podcast opgenomen mét zelfgemaakte jingles. Inmiddels luisteren er elke week meer dan 4000 mensen naar Moestuin Advies - De Podcast. Ik vul mijn week niet alleen met één podcast opnemen. Daarnaast ben ik dus zanger, acteur en spreker. Ik spreek vaak op bruiloften (ceremoniemeester) en begrafenissen. 

Wil je meer te weten komen over het verhaal van Ruud & Merel?