Cursus oogst verwerken

  • Één complete totaaloplossing om alles te leren over je oogst verwerken
  • Leer het verschil tussen inmaken, wecken, ontsappen, vacumeren, drogen, fermenteren en invriezen
  • Leer welke materialen je nodig hebt per methode
  • Maak nooit meer de veelgemaakte fouten bij oogst verwerken
  • Eet een jaar lang of langer van je eigen oogst
  • Inclusief handige tabellen met tijden om te wecken en  drogen
  • Inclusief recepten voor wecken, inmaken, fermenteren en gedroogde producten te gebruiken
  • Inclusief community board waar je vragen kan stellen en kan connecten met andere cursisten
YES, ik doe mee!

Cursus oogst verwerken


  • Één complete totaaloplossing om alles te leren over je oogst verwerken
  • Leer het verschil tussen inmaken, wecken, ontsappen, vacumeren, drogen, fermenteren en invriezen
  • Leer welke materialen je nodig hebt per methode
  • Maak nooit meer de veelgemaakte fouten bij oogst verwerken
  • Eet een jaar lang of langer van je eigen oogst
  • Inclusief handige tabellen met tijden om te wecken en  drogen
  • Inclusief recepten voor wecken, inmaken, fermenteren en gedroogde producten te gebruiken
  • Inclusief community board waar je vragen kan stellen en kan connecten met andere cursisten

YES, ik doe mee!

4.9/5
Gemiddelde beoordeling via Google
550+
Tevreden cursisten en leden
Ruud - Moestuin Advies

Hoe meer oogst, hoe meer je moet verwerken. Bijna al je oogst kun je verwerken op een manier zodat je er later ook nog van kunt genieten. Wel zo handig als er in één keer kilo's tuinbonen, appels of tomaten uit je tuin komen. 


Wij gaan je helpen om alles te verwerken. 


We leren je alles over de verschillende methodes, slimme trucjes en veelgemaakte fouten. Na deze cursus hoef je geen boeken meer te lezen of advies te vragen op facebook pagina's. Je weet welk materiaal je nodig hebt, welke methode wanneer handig is en hoe je het moet doen. Niet meer experimenteren, maar direct aan de slag!

Doe mee aan de cursus

Voor iedere moestuinierder 

Iedereen met een moestuin heeft wel eens oogst over. Of het nou vroege aardappels, boontjes of courgettes zijn.
De markt is het perfecte voorbeeld van een plek waar je goedkoop aan veel producten kunt komen. Zéker als je de seizoensproducten kent. In juli, augustus en september kun je bij boerenwinkeltjes, markten en bij bevrienden moestuinierders heel goedkoop aan bijvoorbeeld courgettes komen. Hoe tof als je ze dan kunt verwerken tot iets waar je ook nog van kunt genieten als het midden in de winter is?

Koken is voor vele een hobby! Het is dan onmisbaar om ook te leren hoe je jouw voedsel kunt verwerken tot een product waar je later nog van kunt genieten. Maar misschien ben je ook wel fan van het drankje kombucha? Die wordt gemaakt doormiddel van fermentatie en ook dat proces leggen we uit in onze cursus.

Voor iedereen die wil leren om meer zelfvoorzienend te zijn 

Jaren geleden hadden wij zelf de wens om zelfvoorzienend te worden met betrekking tot voedsel. We wilden zo min mogelijk boodschappen doen in de supermarkt. Om dat voor elkaar te krijgen en ook nog gevarieerd en lekker te blijven eten is het belangrijk om te leren hoe je jouw oogst het best kunt bewaren. Wij leren het je en vertellen over onze fouten. 

Aan het einde van de cursus heb je dit bereikt:

  • Weet je hoe je jouw oogst veilig moet verwerken zodat je er lang van kunt genieten
  • Weet je hoe je met minimale tools kan fermenteren, inmaken, wecken en drogen
  • Geen stress meer of informatie die je online hebt gevonden correct is. Je leert alles van mensen met ervaring én die theoretisch onderlegt zijn
  • Ben je niet meer bang dat het verwerken mislukt waardoor je kostbare oogst moet weggooien
  • Je kunt nu echt aan de slag met het maken van heerlijke recepten (die ook bij de cursus zitten)

De inhoud 

Maar wat zit er nou allemaal in die cursus? Héél véél. We hebben hem zo compleet mogelijk gemaakt! En we zullen hem in de toekomst blijven updaten met nieuwe recepten en nieuwe modules toevoegen als we iets nieuws geleerd hebben. De precieze inhoud kun je hier bekijken (12 modules, 56 lessen). Onderstaand vind je de opbouw van de cursus:

Module 1: wat is conserveren?

Module 2: houdbaarheid

Module 3: botulisme & schimmel
Module 4: porties bepalen

Module 5: gereedschap, steriliseren en andere materialen

Module 6: koelen, invriezen en vacumeren

Module 7: drogen

Module 8: inmaken & wecken

Module 9: fermenteren

Module 10: fermenteren - kombucha, los verkrijgbaar via hier (€39,95)

Module 11: ontsappen

Module 12: recepten

Je krijgt 100% je geld terug als je niet tevreden bent, en binnen 14 dagen een mailtje stuurt. Dus de aankoop is helemaal risico-vrij. De 14 dagen beginnen op de eerste dag van de cursus. 

Cursus oogst verwerken

€99,-
5 jaar toegang tot de cursus
  • Één complete totaaloplossing om alles te leren over je oogst verwerken
  • Leer het verschil tussen inmaken, wecken, ontsappen, vacumeren, drogen, fermenteren en invriezen
  • Leer welke materialen je nodig hebt per methode
  • Maak nooit meer de veelgemaakte fouten bij oogst verwerken
  • Eet een jaar lang of langer van je eigen oogst
  • Inclusief handige tabellen met tijden om te wecken en  drogen
  • Inclusief recepten voor wecken, inmaken, fermenteren en gedroogde producten te gebruiken
  • Inclusief community board waar je vragen kan stellen en kan connecten met andere cursisten