Pluktuin Moestuin Advies

Ons verhaal 

Ruud & Merel

Wij zijn Ruud & Merel, en sinds 2010 hebben we verkering. Dat begon toen we nog maar 16 en 17 waren, echte jeugdliefdes dus. Al snel besloten we om samen te gaan wonen, want die studentenhuizen trokken ons niet echt. Terwijl Merel haar lerarenopleiding aardrijkskunde volgde en Ruud een technische opleiding deed, hadden we ons eigen plekje in de achtertuin van Ruud's ouders. Het was een soort vakantiehuisje waar vroeger Ruud's grootouders woonden. We deelden de tuin met Ruud's ouders, en in 2013 vroegen we of we een deel van de tuin mochten gebruiken om onze eigen moestuin te beginnen. En zo begon ons avontuur in de wereld van het moestuinieren! 🌱

Ons verhaal - Moestuin Advies

Het volwassen leven

In begin 2018 hebben we ons huidige huis in Heeswijk-Dinther gekocht, en we hadden het geluk dat we dit konden doen met behulp van een familiehypotheek. Als 23- en 25-jarigen zonder vast contract was geen enkele bank bereid om ons te financieren. Ons huis kostte €375.000 en bestond uit een woning uit 1965 waar nooit iets aan was gedaan, een grote schuur waar nog een gerechtelijk beslag op lag vanwege voormalige huurders die er een wietkwekerij hadden opgezet, en een weiland van 5000m2. En zo begon ons 'volwassen' leven... 🏡

Ons verhaal - Moestuin Advies
Onze eerste huisdieren 'Wammes de gans' en onze hond Tos (2018)

Kantoorbanen

Twee mensen met een theoretische achtergrond, ja, die belanden vaak in een kantoorbaan. Hoewel dat niet de plek was waar we ons gelukkig voelden, moesten we wel onze hypotheek betalen, de realiteit van het 'volwassen' leven. Maar al snel merkten we dat we dit niet konden blijven doen tot ons pensioen. Na slechts één jaar begonnen we te dagdromen over een groener pad. Onze grootste droom was om van onze hobby ons werk te maken. Uiteindelijk waren er een burn-out en langdurige pijnklachten voor nodig om daadwerkelijk het roer om te gooien. Na een korte periode van het ontwerpen van eetbare tuinen en voedselbossen, besloten we in 2021 om Moestuin Advies op te starten. Het doel? Een bedrijf vanuit huis runnen en talloze mensen helpen om hun omgeving eetbaarder te maken 🌱.

Ons verhaal - Moestuin Advies

Heel veel kennis vergaard

Voor de oprichting van Moestuin Advies hadden we al heel wat kennis vergaard door boeken te lezen, rondleidingen bij te wonen, video's te bekijken en zelf te experimenteren. Gedurende een tijd waren we beheerders van Den Food Bosch, waar we waardevolle lessen hebben opgedaan. We hebben het 'jonge bos' zien uitgroeien tot een overvloedige oogstplek zonder constant te hoeven zaaien. Toen we besloten om Moestuin Advies te laten groeien, begonnen we met meer experimenten op het gebied van moestuinen. We hebben alles zelf uitgeprobeerd: het kweken in verhoogde bedden, in de volle grond, mulchen, enzovoort. Ons doel was om mensen in verschillende situaties zo breed en effectief mogelijk te kunnen helpen📚🌱.

Ruud - Moestuin Advies

2 jaar later en 2000+ cursisten verder

Twee jaar later en met meer dan 2000 enthousiaste cursisten die met ons hebben meegedaan in dit moestuinavontuur, zijn we nog steeds even gedreven. Ons doel was altijd simpel: de wereld van het moestuinieren voor iedereen bereikbaar maken. Samen met onze gezellige community blijven we werken aan een groenere toekomst vol smakelijke oogsten rechtstreeks uit je eigen tuin. Onze reis is nog lang niet voorbij, en we kijken uit naar de nieuwe avonturen die Moestuin Advies met zich meebrengt 🌱🌿🌻.

Wil je meer leren over het bedrijf Moestuin Advies?