Onze favoriete bloemen in de pluktuin
15 oktober 2023 

Onze favoriete bloemen in de pluktuin

Deze blog heet 'onze favoriete bloemen in de pluktuin', maar ik denk dat vrijwel iedereen begrijpt dat het gaat om mijn favoriete want Ruud vindt het allemaal wel prima wat ik de pluktuin laat groeien. De meest gestelde vraag wanneer ik een boeket op Instagram post is: 'Welke bloem is dat?'. Heel begrijpelijk, zo verzamel je namelijk langzaam je favorieten. De afgelopen jaren heb ik misschien wel 200 verschillende bloemen in de tuin gehad en daarvan deel ik in deze blog mijn 5 favorieten. 

1. Cosmea / cosmos

Zelfs als je maar één soort bloem wilt planten, denk dan aan cosmea. Deze bloem is geweldig om te plukken, en als je dat regelmatig doet, groeit ze zelfs sneller. Cosmea gedijt zowel in de tuin als in een grote pot. Ze komt in allerlei kleuren, van dieproze tot licht crème, met enkele of dubbele bloemblaadjes. Ik ben fan van de double dutch white

Cosmos double dutch white

2. Zinnia's

Zinnia's zijn populaire eenjarige bloemen die geliefd zijn bij tuiniers en bloemenliefhebbers. Met hun prachtige, gevulde bloemen zijn ze de favoriete keuze voor boeketten, vooral naast dahlia's. Iedereen houdt van zinnia's vanwege hun kleurrijke uitstraling en eenvoudige verzorging.

3. Duifkruid / scabiosa

Van zachte pasteltinten tot diep donker: Scabiosa is een veelzijdige bloem. Het is een dankbaar soort en behoort tot de top eenjarige planten die je kunt kweken. Ze blijven namelijk buitengewoon lang bloeien, en zolang je ze blijft plukken, lijkt er geen einde aan te komen.

Scabiosa/duifkruid 

4. Strobloem / Helichrysum

Strobloemen, ook bekend als Helichrysum bracteatum, zijn veelzijdige eenjarige planten. Ze zijn geliefd vanwege hun langdurige bloei en het vermogen om hun kleur te behouden wanneer je ze droogt. Deze bloemen voegen een speelse en kleurrijke uitstraling toe aan je tuin en boeketten.

Strobloem

5. Chinees vergeet-me-nietje / cynoglossum amabile

Deze bloem is van alle markten thuis. Prachtig in de tuin, lang mooi in een boeket, de bloemetjes zijn eetbaar en de kleur is fantastisch. 

Chinees vergeet-me-nietje cynoglossum amabile

Ik heb ook nog een gids gemaakt met al mijn favoriete dahlia's (20 stuks) en waar je ze kunt bestellen. Ik houd van dahlia's die groot worden en lange stelen produceren, maar soms zit er in de gids ook een wat kleiner formaat tussen. Ik heb alle dahlia's gefilmd, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de vorm, kleur en de grootte van de plant. Je kunt hem hier bestellen voor €5,-. Deze gids zal in de toekomst steeds uitgebreider worden.

Wil je graag een pluktuin beginnen maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je meteen alle veelgemaakte fouten overslaan? Doe dan mee aan onze cursus pluktuinieren.

Reactie plaatsen