Onze favoriete materialen om je oogst te verwerken
21 september 2023 

Onze favoriete materialen om je oogst te verwerken

De afgelopen jaren hebben we veel verschillende tools en spullen getest. Inmiddels hebben we een hele lijst met favorieten, waar ook geregeld naar gevraagd wordt. Soms veranderen onze favorieten nog wel eens, maar de meeste zijn al jaren hetzelfde.

Kleine opmerking: sommige van de onderstaande links zijn partnerlinks, wat betekent dat we misschien een kleine commissie verdienen als je iets aanschaft via die link... maar we raden alleen aan wat we zelf echt fijn vinden!

  • Droogoven

Wij hebben een Hendi. Deze droogoven wordt ook gebruikt in professionele keukens omdat er echt veel in past! Hij is al 2 jaar eigenlijk altijd het goedkoopst bij bol.com, je vindt hem hier. Je kan ook een maatje kleiner nemen van 6 lagen (die is weer wat goedkoper), maar ik zou toch die van 10 aanraden want als je eenmaal gaat drogen heb je altijd ruimte tekort.

Droogoven 


  • Vacumeermachine

Eerlijk is eerlijk, we hebben nog nooit een andere vacumeermachine uitgeprobeerd, maar deze vinden wij fijn! De prijs-kwaliteit verhouding is goed. Als je lang achter elkaar vacumeert dan kan die 'oververhit' raken maar ik denk dat je een heel wat duurder apparaat nodig hebt om dat probleem op te lossen. Ook deze is op bol.com vaak het goedkoopst, je vindt hem hier. Vergeet niet om meteen wat vacuumzakken mee aan te schaffen. Je hebt vacuumzakken op rol, deze moet je zelf nog op maat snijden en dichtbranden. En je hebt kant-en-klare zakken. Wij gebruiken vaak de vacuumzakken van het merk Hendi, die zijn meestal een stuk goedkoper dan de zakken van Foodsaver zelf.

Vacumeermachine

  • Slacentrifuge

Toen ik een tijdje geleden op Instagram vroeg om tips voor een slacentrifuge kwam deze een aantal keer binnen. Na zelf even kritisch er naar gekeken te hebben heb ik hem besteld, en hij is super fijn! De mensen die op bol.com er negatief over zijn snappen duidelijk niet hoe die werkt want hij kan helemaal uit elkaar en je kan hem super snel rond laten draaien.

Slacentrifuge

  • Volautomatische weckketel 

Om te wecken heb je géén weckketel nodig, maar het maakt het allemaal wel een stuk handiger. Wij gebruik een volautomatische, dat betekent dat je naast de temperatuur ook de tijd kan instellen. Je kan hem bestellen in onze webshop (maar daar is die zeker niet altijd het goedkoopst).

Weckketel

  • Weckpotten

Wij gebruiken altijd die van het merk Weck. We hebben ze zelf ook in de webshop, maar wederom zijn deze vaak niet het goedkoopst. Er zijn behoorlijk wat bedrijven met hele grote voorraden die ooit nog voor een kleine prijs veel Weckpotten hebben kunnen inkopen of ze kunnen sowieso veel goedkoper inkopen omdat ze veel meer bestellen. Als wij weer eens weckpotten tekort komen dan rijden we altijd naar Unibrew, die zit hier in de buurt en daar trekken we dan het halve magazijn leeg. Je kan hier ook als particulier winkelen én ze hebben ook een online webshop. Ze zitten in Nederland op 2 locaties: Beek en Donk en Jubbega.

Weckglas


  • Kruidenpotjes + stickers

Deze kruidenpotjes zijn niet super speciaal, maar wel heel fijn. Ze doen gewoon precies wat ze moeten doen en in combinatie met dit stickervel heb je al 144 kant-en-klare kruidenstickers die mooi zijn vanaf de zijkant én bovenkant. Ik ben dus vooral heel erg van fan van het stickervel, maar ik had nog geen fijne kruidenpotjes dus ik heb die ook maar toegevoegd voor als jij ook nog geen fijne kruidenpotjes hebt.

Stickervel

  • Goede pannen

Heel belangrijk. Wij hebben pannen van De Buyer, maar Ruud schreef ooit al een blog over hoe je een goede pan kiest en hoe je een gietijzeren pan zoals die van De Buyer goed inbrandt.

Plaatstalen-pan Moestuin Advies


  • Glazen opbergbakjes 

Deze glazen opbergbakken gebruiken we al jaren. De deksel is van plastic (ze hebben ze ook bamboe maar die kun je niet 'dicht' klippen) en de bak is van glas.Voedsel bewaren en opwarmen is heel fijn in deze bakjes van ovenbestendig glas. Het materiaal absorbeert geen geuren en verkleurt niet. We hebben ze in verschillende maten. Ook hebben we een aantal roestvrijstalen, hier passen dezelfde deksels op als bij de glazen. Het voordeel van roestvrijstaal is dat ze wat robuuster zijn (al is er nog nooit een bakje gesneuveld in al die jaren), het nadeel is dat je niet meer kunt zien wat er in je bakje zit.

Voorraadbakje

Voor nu kan ik geen favorieten meer bedenken, maar misschien denk jij nu wel 'maar wat is je favoriete .......?'. Stuur mij dan even een berichtje via Instagram (@groenemuts) of mail ons op info@moestuinadvies.nl. Dan kan ik het altijd nog later toevoegen aan deze blog!

Reactie plaatsen