Moestuinzaden

Gratis moestuinzaden checklist

Er zijn zoveel soorten om uit te kiezen dat het soms nogal overweldigend kan voelen. Alleen al in onze webshop hebben we meer dan 1500 soorten moestuinzaden! Daarom hebben we een checklist gemaakt met de 54 meest gezaaide groenten, 15 meest gebruikte keukenkruiden en 11 overige kruiden. Op de checklist is er uiteraard ook ruimte om zelf speciale soorten toe te voegen zoals luffa. 


Drie tips voor je aan de slag gaat met de checklist:

  • Kies soorten die je ook daadwerkelijk gaat eten. Snijbiet is misschien wel heel makkelijk om te zaaien maar misschien vind je het wel helemaal niet lekker! Uit ervaring blijkt dat je dan je plantje eerder gaat verwaarlozen.
  • Weet je echt niet waar je moet beginnen en heb je een kleine tuin/ 1m2 bak? Moestuinier je in potten? Of heb je nog nooit een moestuin gehad? Dan is het wellicht handig om te beginnen met dit starterspakket. Hier zitten 12 soorten in die je kan zaaien in potten/kleine tuinen én geen ondersteuning nodig hebben. Geen gedoe dus!
  • Het eerste jaar van moestuinieren kan behoorlijk overweldigend zijn. Je hebt zoveel keuzes qua gewassen, en er zijn altijd vragen zoals "Hoe moet ik zaaien?" "Help, ik zie witte beestjes op mijn sla, wat nu?" en "Hoe bereid ik een moestuinbed voor om te zaaien?" Als dit je bekend voorkomt, doe dan mee aan onze cursus moestuinieren. Het zal je zeker helpen om met vertrouwen in je moestuinavontuur te stappen.

Moestuinzaden checklist downloaden

Wanneer je jouw naam en e-mailadres invult krijg je de checklist gratis toegezonden via de mail. 

Je schrijft jezelf ook automatisch in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Your information is safe with us