Het jaarprogramma is al gestart

Vanaf oktober 2024 kun je jezelf weer inschrijven voor een nieuw jaar (start januari 2025)
Ruud - Moestuin Advies
Ruud & Merel

Oogsten uit eigen tuin

Wil jij een tuin waar je volop uit kunt oogsten? Niet alleen eten, maar ook bloemen en een hoop plezier en ontspanning? 


In 8 cursussen die bestaan uit video's (met ondertiteling), handige lijstjes en tabellen, leggen wij je alle geheimen uit achter onze productieve tuin. Van een goed moestuin ontwerp tot het verwerken van je oogst zodat je ook in de winter nog heerlijk kan eten uit eigen tuin.


Bij het jaarprogramma krijg je een jaar lang live begeleiding van ons in de vorm van 19 livesessies, wat betekent dat je nog meer mogelijkheden hebt om vragen te stellen en extra tips te ontvangen.


Daarbij hebben we iedere maand een tuinreview ingepland. Je kan jouw tuin dan van te voren inzenden en wij geven vervolgens live advies.

Yes, dat wil ik!
Recensie jaarprogramma
''De stappen van de tuinreview zou ik iedereen aanraden''
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Review cursussen pakket
''Het is goed, het is mooi, het is veel.''
The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website.
Ruud - Moestuin Advies

Let's go

Met al 8 fantastische cursussen op onze naam en meer dan 2.000 tevreden cursisten, staan we klaar om jou te ondersteunen! Zoals altijd blijven we 100% eerlijk over onze eigen fouten, lessen en slimme trucjes. Ons doel is jou te leren hoe je je eigen ontspannen en oogstrijke (moes/pluk)tuin kunt creëren. We gaan je aanmoedigen om gewoon aan de slag te gaan, zonder te twijfelen of af te wachten. 

Krijg direct toegang tot alle cursussen

Direct toegang

Merel

Zo werken de cursussen

Het zijn online programma's, bestaande uit videomodules, tabellen en community boards


Zodra je op 'koop' drukt krijg je direct toegang tot alle cursussen; je kunt gelijk beginnen met video's kijken. Je gaat op je eigen tempo alle video's af.


Onze 8 cursussen: 

🌿 Stekken

✂️ Snoeien

🍅 Oogst verwerken

🏡 Moestuinieren

🌸 Pluktuinieren

🌀 Kruidenspiraal

🍏 Eetbare planten kiezen en aanplanten

♻️ Composteren


Onze cursussen bestaan uit video's met ondertiteling en handige transcripties, zodat je altijd snel de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Ook hebben we handige lijstjes en tabellen toegevoegd die vaak van pas komen. Dus ben jij klaar om nóg meer te leren over alles wat te maken heeft met (moes)tuinieren en pluktuinieren?

Ja, ik doe mee!
Mockup leeromgeving

Waarom is het jaarprogramma zo'n goed idee?

Een jaar lang nemen we je onder onze hoede. We begeleiden je in je leerproces zodat je na een jaar een fantastische tuinierder bent en precies weet wat je met je tuin wilt, hoe je dat voor elkaar krijgt en hoe je er maximaal van kunt genieten


Onze cursussen zijn stuk voor stuk súper waardevol en in het jaarprogramma krijg je ze met dikke korting én kun je ook nadat het programma is afgelopen ze nog zo vaak terugkijken als je wilt. Daarbovenop krijg je een jaar lang live begeleiding van ons, zodat je echt alles eruit kan halen wat erin zit. Dat doen we op 2 verschillende manieren:


 • 19 livesessies van ons: elke drie weken een incheckmoment. 
 • Tuinreviews: iedere maand organiseren wij een tuinreview waarbij jij jouw tuin (van te voren) kan inzenden en live advies krijgt van ons.
Een jaar lang begeleiding + 8 cursussen voor €499,-  (in termijnen betalen is mogelijk, dat kost je geen cent extra)


Ik doe mee!
Livesessie

Livesessies: elke drie weken een incheckmoment

We starten begin van het jaar met de communitymaand, van 15 januari tot 4 februari, deze is bedoeld om samen met ons en de community een vliegende start te maken. In deze periode delen we extra tips in de community, en we organiseren 4 livesessies gedurende 3 weken, op 15 januari, 20 januari, 26 januari en 4 februari, allemaal van 19:00 tot 20:00 uur.


Na de communitymaand bieden we gedurende 1 jaar elke drie weken een livesessie aan op zaterdagen van 19:00 tot 20:00 uur. Deze sessies kun je ook achteraf bekijken in de leeromgeving. De geplande data zijn: 24 februari, 16 maart, 6 april, 27 april, 18 mei, 8 juni, 29 juni, 20 juli, 10 augustus, 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 2 november, 23 november, en 14 december.


Als je een sessie niet kunt bijwonen, kun je deze later nog bekijken. We raden je aan om minstens één livesessie bij te wonen voor de gezelligheid! 😊

Gardena app

Tuinreviews

Wil je graag advies op jouw tuin van experts? Weten wat er beter kan om meer te oogsten uit eigen tuin? Of gewoon eens sparren over problemen waar je tegen aan loopt in je tuin? Dat kan! Maandelijks organiseren wij een tuinreview waarbij jij jouw tuin (van te voren) kan inzenden en live advies krijgt van ons!


Heb je echt nog geen idee wat je met je tuin wil? Dan kun je eerst aan de slag met de ontwerp lessen. In 5 video's leren we je alles wat je moet weten om tot een goed ontwerp te komen. Heb je die gedaan dan kun je jouw tuin + je vragen insturen naar ons. Dat kan op twee manieren; een ontwerp op papier of een digitaal ontwerp zoals je met dit programma (gratis) kunt maken. 


We bespreken tuinen altijd met iedereen uit het jaarprogramma, je leert namelijk súper veel van elkaars tuinen, vragen en onze feedback. Ook als je jouw tuin niet wil insturen, is het heel leerzaam om mee te doen met de tuinreviews. Deze zijn ook altijd terug te kijken in de online leeromgeving. 

Moestuin Advies online omgeving

Moestuin Advies Community

Bij het jaarprogramma krijg je 1 jaar lang toegang tot de community.

Een ontzettend fijne, inspirerende en leerzame omgeving voor (moes)tuin liefhebbers! En omdat we met iedereen uit het jaarprogramma in januari starten en er daarna geen nieuwe mensen meer worden toegelaten tot het jaarprogramma, zal er al snel een hechte club ontstaan. 


In onze community kun je vragen stellen, kennis delen, successen vieren en inspiratie oogsten. Zo krijg je directe feedback van ons en anderen die jou precies kunnen vertellen hoe zij hetgeen hebben gedaan waar jij op dat moment ook mee bezig bent.

Over de community boards

Ruud - Moestuin Advies

Vragen stellen

Leer van de successen van andere cursisten en stel onbeperkt je vragen aan hen en ons! Wij staan dagelijks voor je klaar in de community om je te helpen.
Merel - Moestuin Advies

Connecten

Het is een heerlijke plek om gelijkgestemden te ontmoeten.  
Joris - Moestuin Advies

Inspiratie

Cursisten delen graag foto's om elkaar te inspireren.

Wat anderen zeggen over de community

De community is een mega fijne plek vol verbinding, gezelligheid en tips! Boordevol waardevolle informatie want naast de pro tips van Merel & Ruud krijg je ook veel fijne tips van mede moestuinders. En er worden leuke initiatieven gestart (bijv. een zadenruil!). Een tof online platform waar ook een mini moestuinder als ik heel veel van leert!
Marit de Quaasteniet
Marit de Quaasteniet
De moestuin advies community heeft mij al lekker op weg geholpen met de start van mijn moestuin. Het is een veilige en gezellige omgeving waar je alles kunt vragen.
Maaike
Maaike
Hoewel het moestuin seizoen nu op z'n gat ligt, is de community nog steeds actief. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen worden alweer getroffen. Ik heb al veel tips hier vandaan mogen halen en kan niet wachten op het nieuwe seizoen, want dan zal de informatie en het enthousiasme alleen nog maar groter wachten verwacht ik. 
Marieke Hoefnagel
Marieke Hoefnagel

Doe mee!

Moestuin Advies Community
Direct toegang

Extra cadeautje van ons!

De moestuinbeurs

GRATIS kaartje voor De Moestuinbeurs 

De tweede editie staat gepland: De Moestuinbeurs vindt plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 bij Kasteel Groeneveld! Je krijgt van ons een gratis kaartje voor de vrijdag, zaterdag of zondag (je mag zelf kiezen). 

Vond je het niks? 100% geld terug

Je krijgt 100% je geld terug als je alle cursussen hebt bekeken en toch denkt: naaah, dit wordt 'm niet. Stuur ons dan binnen 14 dagen nadat je het jaarprogramma kocht een mailtje. De aankoop is dus helemaal risico-vrij. 

Cursus moestuinieren

Dit is een opsomming van alles wat je krijgt:

 • Cursus moestuinieren (t.v.w. € 89,-)
 • Cursus pluktuinieren (t.w.v. €79,-)
 • Cursus oogst verwerken (t.w.v. €129,-)
 • Cursus composteren (t.w.v. €69,-)
 • Cursus snoeien  (t.w.v. €89,-)
 • Cursus stekken (t.w.v. €49,-)
 • Cursus eetbare planten kiezen en aanplanten  (t.w.v. €29,-)
 • Cursus kruidenspiraal maken (t.w.v. €39,-)
 • 1 jaar lang toegang tot de community (t.w.v. €69,-)
 • 1 jaar lang (!) 19 livesessies met ons: elke drie weken een incheckmoment (t.w.v. €2.850,-)
 • 12x tuinreview + inclusief cursus ontwerpen (t.w.v. €2.400,-)
 • BONUS: Kaartje voor één dag toegang tot De Moestuinbeurs (De Moestuinbeurs vindt plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 bij Kasteel Groeneveld)


Na dit jaarprogramma ben je zóveel kennis rijker! Als je nu nog niet weet wat je met je tuin wil of hoe je het moet aanpakken, dan weet je dat na dit jaar zéker. We leren je alles wat we weten over tuinen ontwerpen, zaaien, oogsten, composteren, eten verwerken, snoeien en stekken. En daarnaast staan we een jaar lang aan de zijlijn om je aan te moedigen en te coachen! We hebben er ontzettend veel zin in en kunnen niet wachten  om op 15 januari van start te gaan!

TOTAAL: 5907,50 maar nu €499,- 


Je kan in 4 termijnen van €124,75 betalen.

Ik doe mee!


Ik twijfel nog omdat ...

we heel de tuin nog op de schop moeten gooien.

Dit jaarprogramma is echt een schat aan waardevolle informatie (en we durven zelfs te zeggen: perfect in deze situatie)! Naast de 'ontwerp' modules in de moestuinieren en pluktuinieren cursussen, ga je ook een enorme dosis kennis vergaren tijdens onze livesessies en tuinreviews. Je zit namelijk in een toffe community van enkele honderden mensen, en je gaat allerlei inspirerende tuinen voorbij zien komen. Het is dus een fijn moment om je tuinontwerp in gang te zetten, eentje die helemaal past bij jouw stijl! Je kunt je ontwerp ook indienen tijdens onze maandelijkse tuinreviews. Wij geven feedback en stellen kritische vragen, allemaal met als doel om jouw tuin nog beter op jouw wensen af te stemmen. En natuurlijk is het handig om wat vaardigheden onder de knie te krijgen voordat je echt van start gaat, bijvoorbeeld door te leren hoe je eetbare planten kiest en aanplant of hoe je een fantastische kruidenspiraal maakt.

ik denk dat ik een hoop zelf kan (en het dus lastig vind daar geld aan uit te geven).

Zeker begrijpelijk! Het voelt natuurlijk overbodig om geld uit te geven als je denkt dat je het misschien zelf allemaal al kunt. Hier zijn twee dingen die we erover te zeggen hebben:

1. Je krijgt 100% van je geld terug als je alle cursussen hebt doorlopen en toch denkt: nee, dit is niet wat ik zoek. Stuur ons dan binnen 14 dagen na aanschaf van het jaarprogramma een e-mail. De aankoop is dus wat dat betreft helemaal risicovrij.

2. Stel jezelf een aantal vragen: Wat zou je nog graag willen leren? Waar wil je beter in worden? Maak het wat concreter, zodat je ook met een duidelijke vraag het jaarprogramma ingaat. We zijn er vrij zeker van dat er nog veel te leren valt. Als je ooit al iets hebt gehad aan onze gratis tips op Instagram of in de podcast, dan staat je tijdens dit jaarprogramma nog veel meer te wachten. Onze gratis tips vormen misschien maar 5% van onze totale kennis. In ons jaarprogramma zit de jarenlange kennis (die we nog steeds elk jaar opbouwen) over moestuinieren, pluktuinieren, voedselbossen en alles daaromheen.

...of ik er wel tijd voor vrij ga maken.

Wie zegt dat je een zee van tijd nodig hebt voor ons jaarprogramma? De meeste uren ga je toch lekker doorbrengen in je tuin. En als je van jezelf vindt dat dit nog niet genoeg is, wordt het hoog tijd om wat tuin dates met jezelf te plannen (tijd vrijmaken is vaak een kwestie van jezelf tijd gunnen).

En nu even praktisch:
Wij houden ervan als deelnemers lekker flexibel ons jaarprogramma kunnen meepakken: een uurtje hier, een uurtje daar, elke dag een tip of idee implementeren, of gewoon in één keer een hele dag eraan wijden.

En stel je voor, je agenda is zo vol dat je geen tijd hebt voor de communitymaand in januari/februari. Geen zorgen! Alles wordt netjes opgenomen, dus live aanwezig zijn is echt geen must. Je kunt het jaarprogramma volledig op je eigen tempo volgen, want alle sessies worden opgenomen en zijn later gewoon terug te kijken.

En dan misschien wel het belangrijkst: dit jaarprogramma gaat je veel tijd, energie en frustratie besparen. We weten namelijk als geen ander waar mensen tegen aanlopen en al deze tips & tricks hebben we in onze cursussen gestopt. Ideaal, want als je er dan toch tijd voor gaat vrijmaken, ga je uiteindelijk nog tijd besparen 🎉.

Veelgestelde vragen: Moestuin Advies Jaarprogramma

Hoelang en waar kan ik de cursussen kijken?

De cursussen zijn gemaakt op een videoplatform. Je krijgt na het kopen een e-mail met je inloggegevens. Je kunt vervolgens met je telefoon (er is zelfs een app voor!) of via je laptop of tablet de cursus volgen.

De videocursussen zijn onbeperkt kijkbaar: je wordt niet op een bepaald moment uit het account gehaald. Ook niet als het jaarprogramma afgelopen is.

Hoe werkt het jaarprogramma? Wanneer zijn de livesessies?

Je hebt toegang tot 10 uur aan video's (diverse cursussen) die je op je eigen tempo kunt bekijken.

De communitymaand, van 15 januari tot 4 februari, is bedoeld om samen met ons en de community een vliegende start te geven. In deze periode delen we extra tips in de community, en we organiseren 4 livesessies gedurende 3 weken, op 15 januari, 20 januari, 26 januari en 4 februari, allemaal van 19:00 tot 20:00 uur.

Als je een sessie niet kunt bijwonen, kun je deze later nog bekijken. We raden je aan om minstens één livesessie bij te wonen voor de gezelligheid! 😊

Na de communitymaand bieden we voor 1 jaar elke drie weken een livesessie aan op zaterdagen van 19:00 tot 20:00 uur. Deze sessies kun je ook achteraf bekijken in de leeromgeving. Hier zijn de geplande data: 24 februari, 16 maart, 6 april, 27 april, 18 mei, 8 juni, 29 juni, 20 juli, 10 augustus, 31 augustus, 21 september, 12 oktober, 2 november, 23 november, en 14 december.

Op iedere 1e van de maand hebben we ook nog tuin reviews ingepland, deze kun je ook terugkijken wanneer je wilt.

Wat zijn de data voor de tuin reviews?

De tuin reviews vinden plaatsen van 19:00 tot 20:00 uur op: 23 januari, 1 februari, 1 maart, 1 april, 1 mei, 1 juni, 1 juli, 1 augustus, 1 september, 1 oktober, 1 november en 1 december. De tuin reviews zijn ook altijd terug te kijken in de online leeromgeving.

Onze tuin is nu nog een puinhoop, ik heb nog helemaal (geen plek) voor een moestuin, is het dan ook iets voor mij dit pakket?

Jazeker, begin dat met de cursus moestuinieren. Daar laten we je zien hoe je een moestuin ontwerpt. Alle andere cursussen zijn ook fijn om te bekijken vóór je met je tuin aan de slag gaat. Zo geven we tips voor het ontwerpen van een pluktuin, een fijn compost systeem en hoe je jouw bomen goed aanplant. Je kan ook alvast een plekje reserveren voor je kruidenspiraal!

Als cursussen worden geüpdate krijg ik dan ook automatisch toegang tot 'de nieuwe versie'?

Jazeker, daar doen wij niet moeilijk over! Ook als we nieuwe informatie toevoegen aan een cursus krijg je daar automatisch toegang tot.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Dat weet je nooit zeker, maar gelukkig bieden wij een 100% geld-terug-garantie voor het geval je niet tevreden bent. Dus waarom zou je het niet gewoon proberen? Het ergste wat kan gebeuren, is dat je je geld terugkrijgt. En het beste scenario is dat je leert hoe je een prachtige en productieve (moes/pluk)tuin kunt creëren waarin je kunt ontspannen🌱🌼.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat is mogelijk, dat kost je overigens geen cent extra. Je kan kiezen voor 1, 2 of 4 termijnen.

Mockup leeromgeving
€5907,50
€499,-

Moestuin Advies Jaarprogramma

Het unieke aan dit jaarprogramma is het 'totaalpakket' dat je krijgt. Je krijgt 8 cursussen (onbeperkt toegang) en 1 jaar lang begeleiding in de vorm van livesessies & tuinreviews. In de community kun je dagelijks terecht voor al je vragen, inspiratie en te connecten met andere (moes)tuinierders.   


HOE HET WERKT?

 • Je koopt je kaartje en krijgt gelijk toegang tot alle cursussen.
 • Je begint met video's kijken (10 uur) wanneer jij dat wilt. Je kan in de communitymaand, livesessies en tuinreviews extra vragen stellen en tips krijgen. 
 • Op 15 januari is de communitymaand gestart in de online leeromgeving, maar alles is gewoon terug te kijken als je later besluit in te stappen.