ACD Tuinkas

ACD® Tuinkassen

4 seizoenen lang kweken, een leven lang.

37 jaar ACD® 

Kwaliteit, innovatie en service.

Kant-en-klaar of op maat gemaakt

We helpen je graag!

Inspiratieboek downloaden met alle modellen en prijzen?

Het inspiratieboek van ACD® bestaat uit 100 bladzijdes.

Alle modellen staan er overzichtelijk in met alle afmetingen, kleuren, prijzen en accessoires.

ACD tuinkas Merel
ACD kas schuine wand

Innoverend, sterk en duurzaam

Wil je een ACD® kas aanschaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn leverancier van ACD® kassen en bieden een zeer uitgebreid assortiment aan. Heb je een model gezien op de site van ACD®, maar vind je die niet terug in onze webshop? Mail ons dan gerust op vragen@moestuinadvies.nl, niet alles staat namelijk op de site. Wil je graag persoonlijk advies welke ACD® kas het beste past bij je past? Wij helpen je graag!


Op deze pagina leggen we je alles uit wat je moet weten! Ook op de site van ACD® vind je ontzettend veel informatie. Zo hebben ze een keuzewijzer, zodat het makkelijker wordt om een kas uit te kiezen die bij jou past. 


ACD® is het beste kassen merk als je het ons vraagt. De kwaliteit van een ACD® kas is ontzettend goed. Hier vind je de 14 voordelen overzichtelijk uitgelegd, inclusief afbeeldingen. Wij zijn vooral fan van de zelfdragende fundering, dakramen met stormbeveiliging, het veiligheidsglas, ruime buitengoot en fijne schuifdeuren. Daarnaast heeft ACD® als enige kassen fabrikant tuinkassen met schuine wanden. 

5 soorten kassen

Voor ieder wat wils.

Rechte wanden

ACD® heeft 3 breedte maten van de kassen met rechte wanden.

 • R2 is 2,32 meter breed
 • R3 is 3,06 meter breed 
 • R4 is 3,80 meter breed

Elk R-model heeft 7 lengte opties, variërend van 2,98 m tot 7,41 m. Elke ACD® kas is te personaliseren doormiddel van kleur, accessoires en materialen. Bekijk de extra opties. 


Bekijk extra opties


ACD kas schuine wand

Schuine wanden 

ACD® heeft 3 breedte maten van de kassen met schuine wanden.

 • S1 is 3,06 meter breed
 • S2 is 3,80 meter breed 
 • S3 is 4,53 meter breed

Elk S-model heeft 7 lengte opties, variërend van 2,98 m tot 7,41 m. Elke ACD® kas is te personaliseren doormiddel van kleur, accessoires en materialen. Bekijk de extra opties. 

Bekijk extra opties


Muurkassen

ACD® muurkassen worden geplaatst tegen de gevel van een woning of bijgebouw. Je kan kiezen uit rechte wanden en schuine wanden. ACD® heeft 4 breedte maten van de muurkassen. 

 • MR2 is 1,55 meter breed (rechte wanden)
 • MR3 is 2,29 meter breed (rechte wanden)
 • MS2 is 2,28 meter breed (schuine wanden)
 • MS3 is 3,02 meter breed (schuine wanden)

Elk model heeft 7 lengte opties, variërend van 2,98 m tot 7,41 m. Elke ACD® kas is te personaliseren doormiddel van kleur, accessoires en materialen. Bekijk de extra opties. 

Bekijk extra opties


ACD kas

Urban kassen

De Urban lijn is ontwikkeld voor in de stad. Leuk, compact en trendy. Er zijn 5 modellen, standaard zijn alle kassen in grijs aluminium.

ACD Tuinkas

Tuinkamers 

ACD® heeft allerlei soorten tuinkamers. Vaak krijgen we de vraag ''wat is het verschil met de andere kassen?''. Niets. De tuinkamers zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, alleen is het uiterlijk anders. De kleinste tuinkamer heeft een oppervlakte van 10,26 m2 en de grootste 22,59 m2. Onder de tuinkamers vallen ook de lijnen: combo's, bora-bora en victorienne

Personaliseren

Optimaliseer, personaliseer en haal nog meer uit je ACD® kas. Onderstaand vind je alle mogelijke opties. Niet alle accessoires en pakketten zijn in onze webshop te selecteren. Wil je deze wel graag bestellen? Mail ons dan even op vragen@moestuinadvies.nl.
ACD werktafel

Optimalisatie

Haal zoveel meer uit je kas met schappen en tafels. Handig en vergroot je werkoppervlak. Bekijk alle schappen en tafels op de site van ACD®

Ventilatie

Een optimale verluchting in je kas door extra ramen, automatische raamopeners, een inzethor of extra deuren. Bekijk alles opties op de site van ACD®.
Schaduwdoek ACD

Bescherming en schaduw

Met schaduwdoek zorg je voor een perfecte controle van de temperatuur en vermijd je dat je planten verbranden. Ook heb je de mogelijkheid om nokversiering en afvoerbuizen toe te voegen aan je kas. Bekijk alle opties hier.

Houten vloer ACD

Personaliseren

Personaliseer je kas tot een uniek concept. Je kan je tuinkas laten lakken in een RAL kleur naar keuze. Standaard zijn alle kassen in grijs aluminium, tenzij anders aangegeven zoals bij onze Blackline en tuinkamers die standaard zwart zijn. Ook kun je een houten vloer (gedeeltelijk) toevoegen in je kas. De thermowood vloer geeft een warme en huiselijke sfeer. 

Slim materiaal 

Handig en klein materiaal om nog meer uit je tuinkas te halen. Van een kachel tot een montageset (voor als je zelf je kas gaat bouwen). Je vindt alle opties op de site van ACD®. 
ACD kas

Pakketten

ACD® heeft een aantal pakketten samengesteld om optimaal gebruik te maken van je tuinkas. Er is een starterspakket, verluchtingspakket, kweekpakket en esthetisch pakket. De inhoud van de pakketten vind je op de site van ACD®. 

Klaar om te bestellen?

Keuze's, keuze's, keuze's

De keuzewijzer van ACD® maakt het al een stukje makkelijker. Alleen geeft de keuzewijzer geen langere opties aan dan 5,92m. Dat kan echter wel! Wij helpen je daarom ook graag met een stappenplan om tot een goede keuze te komen: 


Stap 1: waar ga je de tuinkas voor gebruiken? Voor moestuinieren raden we de normale kassen aan met rechte of schuine wanden. Wil je een prachtige unieke vorm? Kies dan voor de tuinkamers. Deze zijn qua materiaal precies hetzelfde maar je moet van te voren even goed nadenken over de indeling van je kas als je hem wil gebruiken om te moestuinieren. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk kunnen kweken in je kas. Wil je naast kweekruimte ook nog opbergruimte? Kies dan voor een van de combo's


Stap 2: is een combo en tuinkamer afgevallen? Dan is het tijd om te beslissen of je rechte of schuine wanden wilt. Het voordeel van rechte wanden is dat je iets meer ruimte hebt in de hoogte om te kweken en je een extra deur aan de lange zijden van je kas kan installeren. Maar wij vinden schuine wanden toch nog net wat meer voordelen hebben: 

 • Meer en betere licht- en warmteopvang: heel nuttig in de vroege lente en in het najaar
 • Verminderde winddruk : de wind wordt makkelijker over de serre heen geleid
 • Een stabielere constructie: het gewicht van het dak wordt beter verdeeld
 • Iets meer grondoppervlakte 


Stap 3: aluminium of kleur. Standaard zijn alle kassen in grijs aluminium, tenzij anders aangegeven zoals bij onze Blackline en tuinkamers die standaard zwart zijn. Maar je kan je kas in iedere RAL-kleur laten lakken. 


Stap 4: het kiezen van accessoires. Er zijn behoorlijk wat opties: extra ramen, automatisch raamopeners, extra deuren, horren, werktafels, nokversiering, schaduwdoek, een houten vloer etc. Bekijk alles accessoires hier


Stap 5: bepalen of je jouw tuinkas wil laten monteren door een ACD® monteur of dat je hem zelf gaat monteren. Doormiddel van de duidelijke handleiding en video's kan iedereen met geduld de kas zelf monteren. In de FAQ onderaan de pagina vind je een aantal veelgestelde vragen. 


Extra tip: wil je jouw tuinkas op een muur zetten? Dat kan! Het is mogelijk om een deur te verlengen met een maximale lengte van 50 cm. Dit moet duidelijk vermeld worden op de bestelbon en bij het bestellen van je ACD® tuinkas. Mail ons in dat geval dus altijd. 

Klaar om te bestellen? Of mail ons!

Veelgestelde vragen: over de tuinkassen

Kan ik gehamerd glas in mijn dak vervangen voor normaal glas?

Ja, dat is mogelijk tegen een meerprijs. Standaard zijn onze ACD® kassen voorzien van 4 mm gehamerd veiligheidsglas, uitgezonderd bij onze tuinkamers/orangeries, BoraBora en de Victorienne.

Wat is de functie van nokversiering?

Nokversiering is een fijne afwerking van je ACD® tuinkas. Het voorkomt ook dat er veel vogels op de nok van je serre zitten.

Waar kan ik terecht om een ACD® tuinkas te bekijken?

Je kan terecht in de showroom van ACD® Roeselare, België (Zwaaikomstraat 22). Maak een afspraak op 051 27 20 27.

Wat zijn de voordelen van 4 mm veiligheidsglas?

7x sterker dan standaard tuinbouwglas
5x sterker dan ongehard tuinbouwglas
Bij breuk, breekt dit in ongevaarlijke kleine stukjes
Beter bestand tegen invloeden van de natuur (hagel, sneeuw…)

Kan ik een kleur kiezen voor mijn tuinkas?

Ja, dat is mogelijk. Aluminium en glas blijven dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Mits een meerprijs is een kleur mogelijk.

Wat is het verschil tussen een schuine en rechte wand?

Er is geen verschil in materiaal want beide types bestaan uit aluminium en veiligheidsglas.

Voordelen schuine wand:
Meer en betere licht- en warmteopvang: heel nuttig in de vroege lente en in het najaar
Verminderde winddruk : de wind wordt makkelijker over de serre heen geleid
Een stabielere constructie: het gewicht van het dak wordt beter verdeeld
Iets meer grondoppervlakte

Voordelen rechte wand:
Mogelijkheid om aan de lange zijde een extra deur te monteren
Mogelijkheid om in de hoogte te kweken

Wat is de levertijd?

3 á 4 weken voor de aluminium lijn
3 á 5 weken voor blackline lijn (R2, R3, S1, S2)
5 á 6 weken voor gecoat (RAL kleur)
10 weken voor R4 (recht wanden, 3,80 breed), S3 (schuine wanden, 4,53 breed), schuine muurkassen

Veelgestelde vragen: voorbereiding

Hoe moet ik mijn terrein voorbereiden?

Terrein moet genivelleerd en vlak zijn
Indien mogelijk licht hellend voor vlottere afwatering
Geen putten en bulten
Stenen, wortels, gras,… > verwijderen

Ik zet een ACD® tuinkas op een muur. Wat moet ik doen met mijn deur?

Het is mogelijk om een deur te verlengen met een maximale lengte van 50 cm. Dit moet duidelijk vermeld worden op de bestelbon en bij het bestellen van je ACD® tuinkas.

Hoe moet ik mijn ACD® tuinkas plaatsen? In welke windrichting?

Plaats, indien mogelijk, de kortste kanten (voor- en achterkant) op de noord-zuid as. De langste kanten (zijkanten) op de oost-west as. Hierdoor ga je minder warmtepieken krijgen en een betere kweek!

Hoe voorzie ik een goede verankering van mijn tuinkas?

Gebruik steeds de bijgeleverde verankering van ACD®. Dit kunnen grondankers of muurankers zijn. Per anker moet u minimum 12.5 kg snelbeton voorzien.

Kan ik mijn ACD® tuinkas op een betonplaat plaatsen?

Ja, het is mogelijk om een ACD® tuinkas op een betonplaat te plaatsen. Hou hierbij rekening dat het plateau waterpas is en met de buitenafmetingen van de serre, gebruik dan de bijgeleverde muurankers.

Kan ik mijn ACD® tuinkas op de volle grond plaatsen?

Ja, het is mogelijk om een ACD® tuinkas op een vlakke volle grond te plaatsen. Hiervoor moet je dan de bijgeleverde grondankers gebruiken.

Zijn er video's ter beschikking die mijn kunnen helpen bij de montage?

Via het Youtube kanaal van ACD® vind je verschillende video’s terug die je kunnen helpen bij de montage van jouw tuinkas of accessoire.

Waarmee moet ik rekening houden bij het monteren van mijn tuinkas?

Hou rekening met volgende aandachtspunten:

Zorg voor een vlakke ondergrond: vrij van putten, stenen en uitstulpingen
Volg stap per stap en nauwlettend de handleiding
Eerst het frame assembleren en plaatsen
Nadien overhoeks meten voor correctheid
Ruiten plaatsen en afrubberen
Bouten en moeren aanschroeven
deur en ramen plaatsen
Verankeren

Veelgestelde vragen: levering & montage

Waar moet ik rekening mee houden voor de levering van mijn ACD® kas?

De levering gebeurt door een externe transporteur met zwaar verkeer. Hou rekening met een vrachtwagen van minimum 10T en een minimum lengte van 11m, hoogte van 4.10m en breedte van 2.50m. Zij contacteren je om af te spreken voor levering. Zorg ervoor dat je thuis bent. Alles wordt op de stoep geleverd in zelfbouwpakket, niet in de tuin of op de oprit. De transporteur levert de serre op de stoep op het opgegeven adres. Uiteraard moet de ondergrond verhard zijn. Levering is niet mogelijk op gravel of losliggende stenen.

Hoe is de ACD® tuinkas verpakt?

De ACD® tuinkas bestaat uit een aantal kortere en langere dozen. De langste doos is ongeveer de lengte van je ACD® tuinkas. Het aantal dozen kan variëren tussen 4 tot 8 dozen. Naast de dozen wordt er ook een glaskist geleverd met gemiddeld gewicht tussen 250 kg tot 350 kg. Hoe groter de kas, hoe meer dozen en hoe zwaarder de glaskist.

Wanneer wordt mijn tuinkas geleverd?

De transporteur neemt enkele dagen voor levering contact op om een leveringsdatum te bepalen.